Kasted Sogn- og Kirke

Kasted Kirke og det tilhørende sogn er en østjysk perle.

Sognet med sine knap 200 indbyggere, i udkanten af det nordvestlige Aarhus, er kendt for sin fantastiske natur- især omkring Kasted Mose. Kirken, der anslås at være fra 1180'erne er lille af fysisk statur, men stor på så meget andet. Den ligger på en lille bakke udenfor landsbyen -tæt ved den gamle skole med udsigt til Kastedgård og Kærbygård. Selve kirkebygningen er placeret nogenlunde midt på kirkegården. Skib og kor er bygget af kampesten, mens der til de senere opførte våbenhus og tårn er brugt røde sten.

Selve kirkerummet er udelukkende oplyst ved stearinlys, som til aftensgudstjenesterne skaber en helt særlig stemning.

Døbefonten er romansk, og fra kirkens skabelse, alterudsmykningen er vævede tekstiler, lysestagerne gaver fra Kærbygård, -det hele nydes bedst under gudstjenestelige former!

På kirkegården udmærker et gravmonument i marmor sig. Læs mere om monumentet og den gennemførte renovering i venstre faneblad "Gravmonumenter" ved siden af denne beskrivelse.

Når man har med en kulturel perle at gøre, passer man godt på, men interesserede er altid velkommen til at besøge kirke og kirkegård. 

Husk: Har du brug for en kirkelig handling, skal du normalt have tilknytning til det sogn, du ønsker handlingen foretaget i. Her er det anderledes. Læs om den unikke mulighed for at blive hjerteven med Kasted Kirke under fanebladet "Hjertevenner".

Du er iøvrigt velkommen til at tage én af folderne om Kasted Kirke, som menighedsrådet udgav i 2010.

Specielt ved kirkegården

Gravmonumenter